Konu: ******un Muhtesem Cvpları Çarş. Ekim 08, 2008 10:52 am
İngiliz lordu ******'ün daveti üzerine İstanbul'a gelir..İngiliz lordu şerefine verilen yemekte servis yapan Türk elindeki tepsiyi devirir.herkes büyük bi şaşkınlık içinde kalmıştır ve ******'ün ne tepki vereceği beklenirken, ****** İngiliz lorduna dönerek:
-"HALKIM HERŞEYİ BECERİYOR DA Bİ TEK UŞAKLIĞI BECEREMİYOR".
Cumhuriyet'in ilânından sonra Istanbul'da bir resepsiyon verilir. Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat Ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der: - Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:
- Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?
Birgün İtalyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der. Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a:
-Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır mıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye yanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der.......
İtalyan diktatör mussolini Türklerden egeyi ister ve durmadan olmaz cevabı suratına yapışır ve mussolini der ki: - Eğer Türkler egeyi vermezse savaş açarız . der Mustafa Kemal ATATÜRK ona tek cümle ve cevap verir -''Söyleyin o adama bana çizmelerimi giydirmesin.'' Mussolini bu cevaptan sonra Türkiye ve savaş kelimesin aynı cümlede kullanamaz.